Przystawki

Porcja dla...
10
osób
Tartaletki z kolorowymi pastami
Składniki:

Tartaletki z pastą z sepii, śledziem i marynowaną cebulą czerwoną:
• Twaróg sernikowy 300 g – do pasty
• Sepia 50 g – do pasty
• Sól, pieprz – do pasty
• Śledź 200 g
• Koper – do smaku
• Marynowana cebula czerwona 100 g

Tartaletki z pastą pomidorową, salami Milano i suszonymi pomidorami:
• Twaróg sernikowy 300 g – do pasty
• Koncentrat pomidorowy 50 g – do pasty
• Suszone pomidory 50 g – do pasty
• Salami Milano 150 g

Tartaletki z pastą z masłem orzechowym, szynką parmeńską i pumperniklem:
• Twaróg sernikowy 300 g – do pasty
• Masło orzechowe 80 g – do pasty
• Szynka parmeńska 150 g
• Pumpernikiel 50 g

Tartaletki z pastą cytrynową z łososiem wędzonym:
• Twaróg sernikowy 300 g – do pasty
• Sok z cytryny 50 ml – do pasty
• Starta i sparzona skórka z 1 cytryny – do pasty
• Łosoś 200 g

• Mix minitartaletki Pidy 1 op.

Jak to przygotować?

Składniki past wymieszaj w mikserze na jednolitą masę. Do gotowych foremek pidy wyciśnij gotową pastę twarogową, udekoruj wskazanymi składnikami.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij