Przystawki

Pierożki gyoza z kraba z ricottą w sosie curry • Mięso z kraba 400 g • Papryczka chilli 1 szt. • Czosnek 2 ząbki • Cebula 1 szt. • Sok i skórka z 1 limonki • Sól – według uznania •...&Zobacz szczegóły
Sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, ogórkiem i pietruszką • Śledź filet 450 g • Cebula 300 g • Jabłko 300 g • Ogórek konserwowy 300 g • Majonez 300 g • Pietruszka mrożona 100 g • Sól, pieprz –...&Zobacz szczegóły
Tapas z cukinii, anchovies i sera Manchego • Bagietka 1-2 szt. • Oliwa 3 łyżki • Cukinia 350 g • Ser Manchego 100 g • Anchovies 10 g • Oliwki czarne 100 g • Pomidory suszone 80 g...&Zobacz szczegóły
Kanapki z pieczoną papryką, anchovies i kaparami • Bagietka 1-2 szt. • Oliwa 3 łyżki • Papryka czerwona 350 g • Feta 100 g • Słonecznik 1 łyżka • Anchovies 15 g • Rukola 40 g • Kapary 1...&Zobacz szczegóły
Figi zapiekane z jamón serrano i serem Manchego • Figi 12 szt. • Wino czerwone 80 ml • Cukier brązowy 3 łyżki • Powidła śliwkowe 100 g • Ser Manchego 200 g • Jamón serrano 250 g &Zobacz szczegóły
Schab pieczony ze śliwkami w majeranku • Schab 800 g • Sól, cukier brązowy, pieprz – do smaku • Śliwka suszona 100 g • Czosnek 50 g • Olej – według uznania • Wino czerwone...&Zobacz szczegóły
Galart (studzienina, sztam) • Nóżki cielęce lub inne kości stawowe (np. golonka wieprzowa) 750 g • Seler korzeń 50 g • Pietruszka korzeń 50 g • Marchew 50 g • Cebula 50 g •...&Zobacz szczegóły
Sałatka ziemniaczana • Ziemniaki sałatkowe 1 kg • Szalotka 2 szt. • Kapary 50 g • Koperek 40 g • Olej porowy 2 łyżeczki • Ocet biały winny 2 łyżeczki • Sól,...&Zobacz szczegóły
Jaja faszerowane wątróbką drobiową • Jaja 10 szt. • Wątróbka drobiowa 150 g • Cebula 100 g • Sezam biały 1 mała łyżeczka • Natka pietruszki 10 g &Zobacz szczegóły
Jaja faszerowane tuńczykiem • Jaja 10 szt. • Chrzan 1 łyżka • Tuńczyk w sosie własnym 250 g (1 puszka) • Pesto 1 łyżka • Majonez 2 łyżki • Pomidorki cherry 5 szt. •...&Zobacz szczegóły
Ravioli z krabem w sosie pomidorowym z oliwkami • Żółtka 3 szt. • Mąka 150 g • Oliwa extra 30 ml • Mięso z kraba 150 g • Ricotta 100 g • Szczypiorek 1 pęczek • Sól, pieprz – do smaku...&Zobacz szczegóły
Pierożki gyoza z kraba z ricottą w sosie curry • Mięso z kraba 400 g • Papryczka chilli 1 szt. • Czosnek 2 ząbki • Cebula 1 szt. • Sok i skórka z 1 limonki • Sól – według uznania •...&Zobacz szczegóły
Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, wędzonym łososiem i świeżym koprem • Łosoś wędzony 300 g • Śmietana kulinarna 600 ml • Ocet jabłkowy 50 ml • Koper mrożony 100 g • Sól, cukier – do smaku • Placki ziemniaczane...&Zobacz szczegóły
Smażony stek z kałamarnicy z awokado Stek: • Kałamarnica 500 g • Sól, pieprz – do smaku • Sok z 1 limonki lub cytryny • Panierka tempura 300 g • Olej 500 ml – do smażenia...SZobacz szczegóły
Tatar z łososia Ryba: • Łosoś 400 g • Musztarda francuska 1 łyżka • Chrzan 1 łyżka • Sól, pieprz – do smaku Winegret cytrynowy: • Sok z cytryny 50 ml •...RZobacz szczegóły
Langustynka z sałatką z kalafiora i bułeczką bao Langustynki: • Langustynki 4 szt. • Sól, pieprz – do smaku • Olej cytrusowy – do przyprawienia Kalafior: • Kalafior duży 1 szt. • Mleko...LZobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij