Przystawki

Porcja dla...
4
osób
Zapiekany łosoś z jajkiem na awokado
Składniki:

• Awokado duże 2 szt.
• Wędzony łosoś 80 g
• Jajka 4 szt.
• Koperek 30 g
• Pieprz młotkowany - do smaku
• Limonka - do smaku

Jak to przygotować?

Awokado przekrój na pół i pozbądź się pestek. Poukładaj na blaszce i rozgrzej piekarnik do temp. 200oC. Gdy piekarnik sie nagrzeje, ułóż plastry wędzonego łososia i wybij jajko na każdą połowę awokado – tak, aby zachować żółtko w całości. Wstaw do piekarnika na 5 min. Po tym czasie wyjmij blaszkę i posiekaj koperek.

Sposób podania:
Obsyp każdą z połówek posiekanym koperkiem i pieprzem młotkowanym. Skrop wszystko limonką.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij