Przystawki

Paella mini
Składniki:

• Oliwa 100 ml 
• Ryż arborio 500 g
• Czosnek 4 ząbki 
• Szalotka 2 szt.
• Białe wino Fuenteseca 200 ml 
• Bulion rybny
• Szafran 2 g
• Olej 100 ml
• Krewetki argentyńskie 10 szt.
• Małże 500 g
• Chorizo 500 g
• Miks świeżych papryk – do dekoracji
• Koper włoski, szczypior – do dekoracji

Jak to przygotować?

Na oliwie przesmaż ryż, dodaj 2 ząbki czosnku i szalotki, podlej 100 ml białego wina, odparuj. Dodaj szafran. Kontynuuj gotowanie, dolewając bulionu rybnego, aż ryż będzie aldente.

Na patelni rozgrzej olej i dodaj posiekany czosnek, obsmaż krewetki i małże, dolej 100 ml białego wina. Gdy ¾ wina odparuje, dodaj chorizo w plastrach. 

Sposób podania
Paellę serwuj na minipatelniach. Udekoruj według uznania.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij