Przystawki

Mule zapiekane
Składniki:

• Mule 2,5 kg
• Oliwa pomace Yes Chef 50 g
• Czosnek 4 ząbki
• Szalotka 150 g
• Białe wino Ananto Blanco 200 ml
• Śmietanka NaBiało z Piątnicy 20% 1 l
• Ser Pecorino Romano 100 g
• Bagietka pszenna – do dekoracji
• Bazylia – do dekoracji

Jak to przygotować?

Na oliwie pomace przesmaż czosnek i szalotkę, podlej winem, zredukuj. Dodaj śmietanę, ponownie zredukuj. Dodaj połowę parmezanu, zamieszaj i wrzuć mule. Gotuj aż do ich otwarcia.

Sposób podania:
Przełóż na talerz, posyp parmezanem i zapiecz pod salamandrem. Posyp pudrem z suszonej bagietki i bazylii. 

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij