Przystawki

Tortilla z chorizo
Składniki:

• Chorizo pikantne 1 kg
• Jaja 20 szt.
• Ziemniaki 300 g
• Czosnek 4 ząbki
• Olej 200 ml
• Sól, pieprz
• Miks papryk – do dekoracji
• Papryka czerwona nadziewana serem Ginos – do dekoracji
• Oliwki czarne gigant Arco – do dekoracji

Jak to przygotować?

Na oleju obsmaż cienko pokrojone plastry ziemniaków z czosnkiem i cebulą. Po chwili odlej z patelni zbędny olej i wlej ubite wcześniej jaja, dopraw solą i pieprzem do smaku. Smaż całość na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 4 minuty z każdej strony. Na suchej patelni obsmaż pokrojone w plastry chorizo. 

Sposób podania: 
Na talerz wyłóż omlet i plastry chorizo, udekoruj według uznania.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij