Ośmiornica:
• Ośmiornica 1 szt.
• Czerwone wino Fuenteseca 500 ml
• Marchew 100 g
• Seler 100 g
• Pietruszka 100 g
• Por 1 szt.
• Koper włoski 1 szt.
• Ziele angielskie 5 ziaren
• Liść laurowy 5 listków
Olej z rokitnika:
• Rokitnik 100 g
• Cukier 20 g
• Woda 20 g
• Olej z pestek winogron 100 ml
Warzywa kompresowane:
• Fenkuł 100 g
• Ogórek 100 g
• Purée yuzu Ponthier 50 ml
• Miód wielokwiatowy Simply Sweet 50 g
Emulsja z ogórka:
• Ogórek 100 g
• Żółtka jaj 2 szt.
• Olej z pestek winogron 100 ml
Purée z czosnku:
• Czosnek 200 g
• Masło 50 g
• Barwnik w pudrze o kolorze czarnym Sosa – do koloru
• Sól, pieprz – do smaku
Makaron grenadine:
• Makaron grenadine 200 g
• Kurkuma 10 g
• Kwiaty czosnku – do dekoracji
• Nać kopru włoskiego – do dekoracji
• Liście nasturcji – do dekoracji