Tatar z tuńczyka:
• Polędwica z tuńczyka 600 g
• Sól 3%
• Cukier 2%
Żel tosa-zu:
• Bulion dashi 300 g
• Sos sojowy Koikuchi 100 g
• Ocet ryżowy 80 g
• Mirin 60 g
• Cukier brązowy 40 g
• Agar 0,6%
• Xantana 0,2%
Powietrze wasabi:
• Woda 600 g
• Ocet ryżowy 120 g
• Proszek wasabi 18 g
• Lecite 3,8 g
• Kiwi green powder Sosa – do koloru
Kompresowany ogórek:
• Ogórek gruntowy 1 kg
• Trawa cytrynowa 2 szt.
• Ocet ryżowy 200 g
• Woda 120 g
• Cukier 100 g
• Miód 80 g
• Mirin 200 g
• Sól 24 g
Dekoracja:
• Kizami wasabi
• Goma wakame