Przystawki

Tatar z łososia
Składniki:

Ryba:
• Łosoś 400 g
• Musztarda francuska 1 łyżka
• Chrzan 1 łyżka
• Sól, pieprz – do smaku

Winegret cytrynowy:
• Sok z cytryny 50 ml
• Miód 1 łyżka
• Oliwa 50 ml
• Sól, pieprz – do smaku

Dekoracje:
• Jabłko zielone 1 szt.
• Rukola 1 garść
• Czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę 1/2 szt.

Jak to przygotować?

Ryba:

Łososia pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z musztardą, chrzanem, solą i pieprzem.

Winegret cytrynowy:

Wymieszaj sok z cytryny, miód, oliwę sól i pieprz.

Jabłko pokrojone w drobną kostkę wymieszaj z czerwoną cebulą, rukolą i winegretem cytrynowym.

Tatar ułóż na talerzu, udekoruj sałatką.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij