Przystawki

Porcja dla...
5
osób
Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, wędzonym łososiem i świeżym koprem
Składniki:

• Łosoś wędzony 300 g
• Śmietana kulinarna 600 ml
• Ocet jabłkowy 50 ml
• Koper mrożony 100 g
• Sól, cukier – do smaku
• Placki ziemniaczane 750 g
• Olej 200 ml

Jak to przygotować?

Łososia wędzonego pokrój w drobne paski, dodaj do śmietany i wymieszaj. Dodaj ocet jabłkowy, koper, dopraw do smaku solą i cukrem.

Placki usmaż na głębokim tłuszczu i podaj z gotowym sosem łososiowym.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij