Przystawki

Jaja faszerowane tuńczykiem
Składniki:

• Jaja 10 szt.
• Chrzan 1 łyżka
• Tuńczyk w sosie własnym 250 g (1 puszka)
• Pesto 1 łyżka
• Majonez 2 łyżki
• Pomidorki cherry 5 szt.
• Koperek 1 gałązka

Jak to przygotować?

Jajka ugotuj we wrzątku (przez ok. 10 min.) i wystudź w zimnej wodzie. Obierz, przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż żółtka, następnie przełóż do miski, dodaj chrzan, tuńczyka, pesto i majonez. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie napełnij farszem połówki wydrążonych jajek. Udekoruj pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami cherry i koperkiem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij