• Ziemniaki sałatkowe 1 kg
• Szalotka 2 szt.
• Kapary 50 g
• Koperek 40 g
• Olej porowy 2 łyżeczki
• Ocet biały winny 2 łyżeczki
• Sól, pieprz – do smaku
• Twaróg biały wędzony 1 opakowanie
• Rzodkiewka 1 pęczek
osób
• Ziemniaki sałatkowe 1 kg
• Szalotka 2 szt.
• Kapary 50 g
• Koperek 40 g
• Olej porowy 2 łyżeczki
• Ocet biały winny 2 łyżeczki
• Sól, pieprz – do smaku
• Twaróg biały wędzony 1 opakowanie
• Rzodkiewka 1 pęczek
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i pokrój w małe kawałki. Przełóż do miski, dodaj posiekaną w drobną kostkę szalotkę, kapary i posiekany koperek. Dodaj olej i ocet, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Na wierzch posyp pokruszonym serem, udekoruj rzodkiewkami pokrojonymi w ćwiartki.