Przystawki

Porcja dla...
4-5
osób
Kanapki z pieczoną papryką, anchovies i kaparami
Składniki:

• Bagietka 1-2 szt.
• Oliwa 3 łyżki
• Papryka czerwona 350 g
• Feta 100 g
• Słonecznik 1 łyżka
• Anchovies 15 g
• Rukola 40 g
• Kapary 1 łyżeczka
• Serek typu philadelphia 2 łyżki

Jak to przygotować?

Bagietkę pokrój i skrop oliwą, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC i wypiecz na rumiany kolor. Paprykę pokrój w plastry i zgrilluj, po czym zwiń roladki. Przygotuj sałatkę: pokrusz w palcach fetę, słonecznik przypraż na patelni, pokrój w kostkę anchovies. Tak przygotowane składniki wymieszaj z rukolą i kaparami. Nadziej paprykę sałatką.

Wypieczoną, przestygniętą bagietkę posmaruj serkiem i ułóż na niej sałatkę.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij