• Bagietka 1-2 szt.
• Oliwa 3 łyżki
• Papryka czerwona 350 g
• Feta 100 g
• Słonecznik 1 łyżka
• Anchovies 15 g
• Rukola 40 g
• Kapary 1 łyżeczka
• Serek typu philadelphia 2 łyżki
osób
• Bagietka 1-2 szt.
• Oliwa 3 łyżki
• Papryka czerwona 350 g
• Feta 100 g
• Słonecznik 1 łyżka
• Anchovies 15 g
• Rukola 40 g
• Kapary 1 łyżeczka
• Serek typu philadelphia 2 łyżki
Bagietkę pokrój i skrop oliwą, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC i wypiecz na rumiany kolor. Paprykę pokrój w plastry i zgrilluj, po czym zwiń roladki. Przygotuj sałatkę: pokrusz w palcach fetę, słonecznik przypraż na patelni, pokrój w kostkę anchovies. Tak przygotowane składniki wymieszaj z rukolą i kaparami. Nadziej paprykę sałatką.
Wypieczoną, przestygniętą bagietkę posmaruj serkiem i ułóż na niej sałatkę.