• Bagietka 1-2 szt.
• Oliwa 3 łyżki
• Cukinia 350 g
• Ser Manchego 100 g
• Anchovies 10 g
• Oliwki czarne 100 g
• Pomidory suszone 80 g
• Natka pietruszki 1 łyżka
• Sól, pieprz – do smaku
• Szynka jamón serrano 50 g
osób
• Bagietka 1-2 szt.
• Oliwa 3 łyżki
• Cukinia 350 g
• Ser Manchego 100 g
• Anchovies 10 g
• Oliwki czarne 100 g
• Pomidory suszone 80 g
• Natka pietruszki 1 łyżka
• Sól, pieprz – do smaku
• Szynka jamón serrano 50 g
Bagietkę pokrój i skrop oliwą. Cukinię pokrój wzdłuż, a ser Manchego w słupki. Cukinię zgrilluj, zwiń w roladki z anchovies i serem. Zepnij wykałaczką.
Zmiksuj oliwki, dodaj posiekane suszone pomidory, natkę pietruszki i 2 łyżki oliwy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pokrojoną bagietkę i roladki z cukinii wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180oC i zapiekaj przez ok. 5-8 min.
Na część bagietki nałóż salsę z oliwek, na drugą część roladki z cukinii, a na trzecią zwiniętą szynkę jamón serrano.