Przystawki

Porcja dla...
4-6
osób
Pierożki gyoza z kraba z ricottą w sosie curry
Składniki:

• Mięso z kraba 400 g
• Papryczka chilli 1 szt.
• Czosnek 2 ząbki
• Cebula 1 szt.
• Sok i skórka z 1 limonki
• Sól – według uznania
• Ricotta 200 g
• Ciasto do pierożków gyoza 1 opakowanie
• Śmietanka 20% NaBiało 200 g
• Curry żółte – według uznania
• Liście limonki kilka szt.
• Masło 50 g

Jak to przygotować?

Mięso z kraba pokrój w drobną kosteczkę. Podsmaż z rozdrobioną papryczką chili, czosnkiem i cebulą, pod koniec dopraw skórką z limonki, solą i ricottą. Rozmroź ciasto i przygotuj pierożki (ciasto sklejaj wodą).

Zagotuj śmietankę z curry i liśćmi limonki, zredukuj o połowę, dopraw do smaku solą i sokiem z limonki.

Pierożki obsmaż na maśle. Gdy się zrumienią, podlej je odrobiną wody i przykryj przykrywką niech się zaparują (ok. 3 min.). Na spód talerza wyłóż sos i ułóż pierożki. Danie najlepiej smakuje z kolendrą.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij