Przystawki

Tatar z tuńczyka z serem Burrata
Składniki:

• Czerwony tuńczyk 450 g
• Sos sojowy Kikkoman Less Salt 25 g
• Oliwa z oliwek extra virgin z bazylią 25 ml
• Ser Burrata 200 g
• Pomidory świeże 200 g
• Bazylia świeża
• Chleb Pane Pugliese*
• Sól 2 g
• Pieprz czarny 2 g

* Wkrótce w ofercie Bidfood Farutex.

Jak to przygotować?

Tuńczyka pokrój na małe kostki, przypraw sosem sojowym, oliwą i szczyptą soli. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórkę, pokrój w kostkę i przypraw oliwą, solą, pieprzem i bazylią. Porwij ser Burrata na duże kawałki. Tak przygotowanego tuńczyka, pomidory i burratę ułóż naprzemiennie na talerzu. Przybierz kremem ze zmiksowanych świeżych pomidorów i paskami opieczonego chleba Pane Pugliese.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij