Przystawki

Tatar z tuńczyka z serem Burrata
Składniki:
  • Czerwony tuńczyk 450 g
  • Sos sojowy Kikkoman Less Salt 25 g
  • Oliwa z oliwek extra virgin z bazylią 25 ml
  • Ser Burrata 200 g
  • Pomidory świeże 200 g
  • Bazylia świeża
  • Chleb Pane Pugliese*
  • Sól 2 g
  • Pieprz czarny 2 g

* Wkrótce w ofercie Bidfood Farutex.

Jak to przygotować?

Tuńczyka pokroić na małe kostki, przyprawić sosem sojowym, oliwą i szczyptą soli. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć z nich skórkę, pokroić w kostkę i przyprawić oliwą, solą, pieprzem i bazylią. Porwać ser Burrata na duże kawałki. Tak przygotowanego tuńczyka, pomidory i burratę układać naprzemiennie na talerzu. Przybrać kremem ze zmiksowanych świeżych pomidorów i paskami opieczonego chleba Pane Pugliese.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij