Sałatki

Sałatka z grillowanym rostbefem, szparagami i kompresowanymi owocami
Składniki:
  • 600 g rostbefu
  • 4 koszyki z ciasta filo PIDY
  • 4 pomidory podsuszane GINOS
  • 150 ml oliwy extra virgin FILIPPO BERIO
  • 100 g szpinaku baby 
  • 200 g szparagów
  • 50 ml miodu SIMPLY SWEET
  • suszone płatki róży RAPS
  • krem balsamiczny CARANDINI
  • 2 jabłka
  • 1 gruszka
  • 1 cytryna
Jak to przygotować?

Rostbef pokrój w steki, osusz, natrzyj oliwą i zgrilluj. Do miski wlej oliwę, dodaj pokrojone w kostkę segmenty cytryny, miód i suszone płatki róży. Wymieszaj i schłódź. Jabłko i gruszkę pokrój cienko w cząstki. Następnie wsadź do worka i zalej kremem balsamicznym. Kompresuj w vacuum (ustaw duże ciśnienie). Wymieszaj szpinak z pomidorami podsuszanymi, szparagami i owocami.
Polej wcześniej przygotowanym sosem. Tak przygotowaną sałatkę włóż do koszyka z ciasta filo.
Rostbef pokrój w cienkie plastry i polej sosem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij