Sałatki

Sałatka z grillowanym rostbefem, szparagami i kompresowanymi owocami
Składniki:

• Rostbef 600 g
• Ciasto filo Pidy 4 koszyki
• Pomidory podsuszane Ginos 4 szt.
• Oliwa extra virgin Filippo Berio 150 ml
• Szpinak baby 100 g
• Szparagi 200 g
• Miód Simply Sweet 50 ml
• Suszone płatki róży Raps
• Krem balsamiczny Carandini
• Jabłko 2 szt.
• Gruszka 1 szt.
• Cytryna 1 szt.

Jak to przygotować?

Rostbef pokrój w steki, osusz, natrzyj oliwą i zgrilluj. Do miski wlej oliwę, dodaj pokrojone w kostkę segmenty cytryny, miód i suszone płatki róży. Wymieszaj i schłodź. Jabłko i gruszkę pokrój cienko w cząstki. Następnie wsadź do worka i zalej kremem balsamicznym. Kompresuj w vacuum (ustaw duże ciśnienie). Wymieszaj szpinak z pomidorami podsuszanymi, szparagami i owocami.

Polej wcześniej przygotowanym sosem. Tak przygotowaną sałatkę włóż do koszyka z ciasta filo.

Rostbef pokrój w cienkie plastry i polej sosem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij