Sałatki

Sałatka z ryżem i serem Manchego
Składniki:

• Ryż 400 g
• Ser Manchego 150 g
• Rzodkiewka 100 g
• Cebula czerwona posiekana 1 szt.
• Szczypiorek 2 łyżki
• Koper 1 łyżka
• Olej – do głębokiego smażenia
• Chorizo w plastrach – do dekoracji
• Majonez 2 łyżki
• Jogurt naturalny 1 łyżka
• Sól i pieprz – do smaku
• Tabasco wędzone – do smaku
• Mięso z kraba 150 g

Jak to przygotować?

Ryż ugotuj na sypko. Ser i rzodkiewkę zetrzyj na tartce. Cebulę, szczypiorek i koper posiekaj.

Rozgrzej olej i usmaż na nim plasterki chorizo. Osusz je na ręczniku papierowym.

Przygotuj sos: wymieszaj majonez z jogurtem, przypraw solą i pieprzem oraz kilkoma kroplami tabasco.

Mięso z kraba pokrój na mniejsze kawałki i połącz z pozostałymi składnikami. Polej przygotowanym sosem i wymieszaj.

Możesz podać na bagietce lub grillowanej tortilli, udekorować chipsami z chorizo lub nachosami.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij