Sałatki

Sałatka z cukinii i kopru włoskiego z kozim serem
Składniki:

• Koper włoski 400 g
• Cukinia 230 g
• Suszone pomidory Ginos 70 g
• Kozi ser twarogowy Eurial 120 g
• Cytryna 2 szt.
• Miód 150 g
• Musztarda dijon Beaufor 90 g
• Biały krem balsamiczny Carandini 150 ml
• Orzeszki piniowe 20 g
• Oliwa z oliwek 120 ml
• Kiełki - do dekoracji

Jak to przygotować?

Przygotuj winegret: wyciśnij sok z cytryny, dodaj musztardę, miód i oliwę. Całość wymieszaj. Koper włoski poszatkuj, wymieszaj z sosem winegret i włóż do worka, następnie skompresuj. Cukinię pokrój w plastry i zamarynuj w białym kremie balsamicznym. Po upływie 15 min. odcedź zamarynowane warzywa. Orzeszki piniowe upraż na suchej patelni, suszone pomidory pokrój w julienne, a kozi ser w plastry.

Sposób podania:
Plastry cukinii ułóż na dnie talerza, połóż na wierzch koper włoski i ser. Udekoruj orzeszkami piniowymi, pomidorami suszonymi, świeżym koprem i kiełkami. 

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij