Sałatki

Sałatka z cukinii i kopru włoskiego z kozim serem
Składniki:
  • 400 g kopru włoskiego
  • 230 g cukinii
  • 70 g suszonych pomidorów GINOS
  • 120 g koziego sera twarogowego EURIAL
  • 2 szt. cytryny
  • 150 g miodu
  • 90 g musztardy Dijon BEAUFOR
  • 150 ml białego kremu balsamicznego CARANDINI
  • 20 g orzeszków pinii
  • 120 ml oliwy z oliwek
  • kiełki do dekoracji
Jak to przygotować?

Przygotowujemy winegret: wyciskamy sok z cytryny, dodajemy musztardę, miód i oliwę. Całość mieszamy. Koper włoski szatkujemy, mieszamy z sosem winegret i wkładamy do worka, następnie kompresujemy. Cukinię kroimy w plastry i marynujemy w białym kremie balsamicznym. Po upływie 15 minut odcedzamy zamarynowane warzywa. Orzeszki pinii podsmażamy na suchej patelni, suszone pomidory kroimy w julienne, a kozi ser w plastry. Plastry cukinii układamy na dnie talerza, kładziemy na wierzch koper włoski i ser. Dekorujemy orzeszkami pinii, pomidorami suszonymi, świeżym koprem i kiełkami. 

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij