Sałatki

Sałatka z burakiem i kompresowanym grejpfrutem
Składniki:
  • 100 g świeżego buraka
  • 1 szt. grejpfruta 
  • 70 g twarogu raciborskiego
  • 30 g orzechów włoskich łuskanych
    COOK BAZA
  • 100 g miksu sałat HORECA FRESH
  • 28 g miodu mini DARBO
  • 30 g oliwy EV CIENTO
  • sól i pieprz PRYMAT do smaku
Jak to przygotować?

Umyte buraki pakujemy w folię aluminiową, doprawiamy solą, pieczemy w piekarniku przez 30 minut. Obieramy grejpfruta i kroimy go na kawałki, pakujemy do worka vacuum i dodajemy miód. Wkładamy worek do pakowarki próżniowej i zgrzewamy, wyciągając powietrze. Powtarzamy czynność dwukrotnie – tak, aby w szybki sposób grejpfrut przeszedł smakiem miodu. Orzechy włoskie prażymy na rozgrzanej patelni, następnie siekamy. Upieczone buraki obieramy ze skóry i kroimy w cienkie półplastry. Umyty mix sałat przelewamy oliwą i dokładnie mieszamy, układamy na górę sałaty rozkruszony twaróg, orzechy, kompresowany grejpfrut i buraki. Całość doprawiamy solą w płatkach i świeżo mielonym pieprzem młotkowanym.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij