Sałatki

Sałatka z burakiem i kompresowanym grejpfrutem
Składniki:

• Burak świeży 100 g
• Grejpfrut 1 szt.
• Twaróg raciborski 70 g
• Orzechy włoskie łuskane Cook Basic 30 g
• Miks sałat Horeca Fresh 100 g
• Miódu mini Darbo 28 g
• Oliwa extra virgin Ciento 30 g
• Sól i pieprz Prymat - do smaku

Jak to przygotować?

Umyte buraki zapakuj w folię aluminiową, dopraw solą, piecz w piekarniku przez 30 min. Obierz grejpfruta i pokrój go na kawałki, zapakuj do worka vacuum i dodaj miód. Włóż worek do pakowarki próżniowej i zgrzej, wyciągając powietrze. Powtórz czynność dwukrotnie – tak, aby w szybki sposób grejpfrut przeszedł smakiem miodu. Orzechy włoskie upraż na rozgrzanej patelni, następnie posiekaj. Upieczone buraki obierz ze skóry i pokrój w cienkie półplastry. Umyty miks sałat przelej oliwą i dokładnie wymieszaj, ułóż na górę sałaty rozkruszony twaróg, orzechy, kompresowany grejpfrut i buraki. Całość dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem młotkowanym.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij