Sałatki

Sałatka z rukoli z wątróbką królika
Składniki:

• Rukola 200 g
• Wątróbka z królika 1,5 kg
• Cebula 300 g
• Truskawki 300 g
• Olej Yes Chef 200 ml
• Maliny 200 g
• Ser kozi rolada Eurial 200 g
• Musztarda Fanex 50 g
• Sól, pieprz - do smaku

Jak to przygotować?

Cebulę pokrój w piórka. Wątróbkę odsącz. W misce połącz składniki winegretu (musztardę, olej, maliny) i zblenduj. Na patelni rozgrzej olej, przesmaż cebulę i dodaj wątróbkę. Dopraw solą i pieprzem. Podlej wodą i czekaj na wyparowanie. Dodaj truskawki.

Ułóż rukolę na talerzu, polej winegretem. Wyłóż usmażoną wątróbkę, cebulę i truskawki. Udekoruj zamrożoną, startą roladą z sera koziego i kolendrą.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij