Sałatki

Sałatka z rukoli z wątróbką królika
Składniki:
  • Rukola 200 g
  • Wątróbka z królika 1,5 kg
  • Cebula 300 g
  • Truskawki 300 g
  • Olej YES CHEF 200 ml
  • Maliny 200 g
  • Ser kozi rolada EURIAL 200 g
  • Musztarda FANEX 50 g
  • Sól, pieprz
Jak to przygotować?

Cebulę kroimy w piórka. Wątróbkę odsączamy. W misce łączymy składniki winegretu: musztardę, olej, maliny i blendujemy. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy cebulę i dodajemy wątróbkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy wodą i czekamy na wyparowanie. Dodajemy truskawki.

Układamy rukolę na talerzu, polewamy winegretem. Wykładamy usmażoną wątróbkę, cebulę i truskawki. Dekorujemy zamrożoną, startą roladą z sera koziego i kolendrą.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij