Sałatki

Sałata z rukoli i buraka z serem feta
Składniki:

• Rukola 120 g
• Buraki 320 g
• Oliwa extra virgin cytrynowa Ollio 60 ml
• Sól w płatkach Yozo 30 g
• Tymianek 20 g
• Ser feta 80 g
• Dynia łuskana Cook Basic 50 g
• Krem balsamiczny orzech-gruszka Carandini 100 ml
• Oliwa extra virgin Ciento 100 ml

Jak to przygotować?

Buraki umyj, natrzyj mieszanką oliwy cytrynowej z solą i tymiankiem. Buraki zawiń w folię aluminiową i upiecz w piecu w temp. 150˚C do miękkości. Następnie buraki obierz i pokrój na kawałki. Przełóż do worka, zalej kremem balsamicznym i skompresuj.

Ziarna dyni podpraż na suchej patelni.

Sposób podania:
Buraki ułóż na talerzu, udekoruj listkami rukoli, posyp prażonymi pestkami dyni i pokruszonym serem feta. Sałatę polej oliwą.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij