Sałatki

Sałata z rukoli i buraka z serem feta
Składniki:
  • rukola 120 g
  • buraki 320 g
  • oliwa EV cytrynowa OLLIO 60 ml
  • sól w płatkach YOZO 30 g
  • tymianek 20 g
  • ser feta 80 g
  • dynia łuskana COOK BASIC 50 g
  • krem balsamiczny orzech-gruszka CARANDINI 100 ml
  • oliwa EV CIENTO 100 ml
Jak to przygotować?

Buraki myjemy, nacieramy mieszanką oliwy cytrynowej z solą i tymiankiem. Buraki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piecu w temperaturze 150˚C do miękkości. Następnie buraki obieramy
i kroimy na kawałki. Przekładamy do worka, zalewamy kremem balsamicznym
i kompresujemy.

Ziarna dyni przesmażamy na suchej patelni.

Buraki układamy na talerzu, dekorujemy listkami rukoli, posypujemy prażonymi pestkami dyni
i pokruszonym serem feta.

Sałatę polewamy oliwą.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij