Gazpacho:
• Pomidory 1 kg
• Ogórki zielone 2 szt.
• Papryka czerwona 1 szt.
• Papryka zielona 1 szt.
• Papryka żółta 1 szt.
• Czerwona cebula 250 g
• Ocet – do smaku
• Sos tabasco – do smaku
• Sól, pieprz – do smaku
• Czosnek świeży 4 ząbki
• Oliwa 100 ml
Ogórkowy chłodnik:
• Ogórek 1 kg
• Cukinia 1 szt.
• Awokado dojrzałe 1 szt.
• Liście mięty 1 garść
• Sok z 1/2 limonki
• Papryczka chili 1/3 szt.
• Migdały w płatkach 1 garść
• Sól, pieprz – do smaku
Owoce morza:
• Małże nowozelandzkie 10 szt.
• Przegrzebki 10 szt.
• Krewetka 16/20 10 szt.
• Purée z yuzu Ponthier 100 ml
• Ośmiornica 10 macek (ok. 400 g)
• Wino czerwone 200 ml