Zupy

Zupa kurkowa z wędzonym twarogiem
Składniki:

• Kurki 1 kg
• Cebula 150 g
• Masło 50 g
• Bulion z kurczaka 2 l
• Tymianek suszony 1 łyżeczka
• Śmietana 100 ml
• Sól, pieprz – do smaku
• Sos sojowo-grzybowy – do smaku
• Twaróg wędzony 200 g

Jak to przygotować?

Kurki oczyść, zblanszuj, osusz, pokrój w kostkę. Przysmaż na maśle z posiekaną cebulą, podlej bulionem, dodaj tymianek i gotuj przez ok. 20 min. Ugotowane kurki zabiel śmietaną, dopraw solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym.

Sposób podania:
Wlej zupę do talerza i pokrusz wędzony twaróg.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij