Zupy

Hiszpańska zupa rybna z pomidorami i owocami morza
Składniki:

Zupa:
• Marchew mała 1 szt.
• Seler naciowy 1 szt.
• Czosnek 2 ząbki
• Pietruszka mała 1 szt.
• Papryczka chilli mała 1 szt.
• Cebula mała 1 szt.
• Oliwa – do smażenia
• Białe wino pół szklanki
• Mocny rybny wywar 1 l
• Pomidory pelati 1 puszka
• Sól, pieprz, wędzona słodka papryka, cukier – do smaku

Do dekoracji:
• Krewetki 6 szt.
• Małże św. Jakuba 6 szt.
• Łosoś 6 kostek
• Sardynka 12 szt.
• Kapary z ogonkiem 18 szt.
• Ośmiornica 6 macek
• Mikrozioła – do dekoracji

Jak to przygotować?

Warzywa (marchew, seler, czosnek, pietruszkę, chilli, cebulę) pokrój drobno, przesmaż na oliwie. Podlej winem, które następnie odparuj. Dolej wywar rybny, w którym warzywa będą dusiły się do miękkości. Następnie dodaj puszkę pomidorów pelati. Całość zagotuj i zmiksuj w Thermomixie, przecedź przez drobne sito. Zagotuj jeszcze raz i dopraw do smaku. 

Sposób podania:
Owoce morza poukładaj fantazyjnie na talerzu, udekoruj mikroziołami.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij