Zupy

Consommé z czerwonej kapusty
Składniki:

• Czerwona kapusta 2 główki
• Noga z kaczki 4 szt.
• Tłuszcz kaczy 2 kg
• Tymianek 5 gałązek
• Czosnek 1 główka
• Mąka 500 g
• Woda 175 ml
• Kurka 500 g
• Mikrozioła – do dekoracji
• Śmietana kwaśna – do dekoracji
• Oliwa koperkowa – do dekoracji

Jak to przygotować?

Czerwoną kapustę posiekaj, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Całość dokładnie wymieszaj, odstaw na kilka godzin do lodówki, aż kapusta puści sok. Odciśnij sok z kapusty i dopraw octem figowym. Przed wydaniem płyn podgrzej.

Nogi z kaczki skonfituj w tłuszczu kaczym z dodatkiem czosnku i tymianku. Gdy mięso będzie gotowe, oddziel je od kości. Do mięsa dodaj przesmażone, a następnie posiekane kurki, wymieszaj całość.

Zagnieć ciasto pierogowe i uformuj pierożki z farszem kurkowym. 

Sposób podania:
Do bulionówki wyłóż pierożki, zalej consomme. Udekoruj mikroziołami, kwaśną śmietaną i oliwą koperkową.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij