Zupy

Zupa z owocami morza
Składniki:

• Ośmiornica 1 szt.
• Czerwona papryka 1 kg
• Czosnek 1 główka
• Cebula 200 g
• Marchew 200 g
• Pietruszka 200 g
• Pomidory pelati La Regina 500 g
• Krewetki całe 31/40 10 szt.
• Mule 20 szt.
• Masło 50 g
• Śmietana crème fraîche 30% 100 ml – do dekoracji
• Oliwa Nahon – do dekoracji
• Sól, pieprz – do smaku

Jak to przygotować?

Paprykę upiecz w piecu w temp. 180°C, następnie obierz ze skóry. 

Z ośmiornicy wyciągnij kołek, zasyp warzywami (czosnkiem, cebulą, marchwią, pietruszką, pomidorami) i gotuj przez 1,5 godz. w piecu konwekcyjnym.Oddziel macki, odłóż do dekoracji. Powstały płyn zmiksuj z warzywami z gotowania i papryką, dopraw do smaku.

Krewetki i mule przesmaż na oddzielnej patelni na maśle. 

Sposób podania:
Zupę przelej do głębokiego talerza lub miski. Całość udekoruj owocami morza, oliwą i crème fraîche.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij