Zupy

Żur rybny z jajkiem przepiórczym i młodymi warzywami
Składniki:

• Bulion rybny 2 l
• Majeranek świeży – do smaku
• Czosnek granulowany – do smaku
• Żur zakwas 600 ml
• Polędwica z dorsza, łososia, morszczuka – według uznania
• Śmietanka 20% 120 ml
• Marchew baby 10 szt.
• Masło 100 g
• Cukier – do smaku
• Jaja przepiórcze 10 szt.
• Ziemniak młody 5 szt.
• Kurki świeże 20 szt.
• Sól, pieprz czarny – do smaku

Dekoracje:
• Pak choi mini
• Brokuł mini
• Rzodkiewka
• Tuńczyk i łosoś
• Kawior masago
• Mikrozioła
• Olej dyniowy Horeca Aroma Gold

Jak to przygotować?

Do bulionu rybnego dodaj majeranek, czosnek, zakwas żurku oraz ryby. Zagotuj tak, aby ryby się nie rozpadły, na koniec dodaj śmietankę.

Marchew baby ugotuj w wodzie z masłem i cukrem. Jajka przepiórcze ugotuj. Ziemniaki ugotuj, przekrój na pół i opal palnikiem. Kurki podsmaż na maśle, dopraw solą i czarnym pieprzem. Pak choi, brokuł i plastry rzodkiewki zblanszuj. Tuńczyka i łososia pokrój w plastry lub kostkę.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij