Zupy

Krem z pietruszki z limonką i okoniem morskim
Składniki:
  • 120 g filetu z okonia morskiego

  •  1 kg pietruszki

  •  3 szt. szalotki

  •  4 ząbki czosnku

  •  4 gałązki tymianku

  •  ziele angielskie PRYMAT

  • liść laurowy PRYMAT

  •  50 ml limonki

  • 100 ml śmietany YES CHEF

  • 1 l bulionu warzywnego

  • pomidorki cherry

Jak to przygotować?

Pokrój pietruszkę, szalotkę i czosnek na mniejsze kawałki. Następnie przesmaż delikatnie warzywa i dorzuć przyprawy (tymianek, ziele angielskie, liść laurowy), podlej bulionem i gotuj do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie wyciągnij przyprawy i dodaj śmietanę oraz limonkę, a następnie dokładnie zmiksuj na gładką masę. Zamarynuj pomidorki cherry w oliwie cytrynowej, soli i pieprzu a następnie wyłóż na blaszkę. Piecz w 140 stopniach aż skórka się zarumieni. Filet z okonia morskiego przesmaż na oliwie, dopraw solą i pieprzem młotkowanym.
Całość podaj w głębokim talerzu - rybę wyłóż na górę wraz z pieczonym pomidorkiem.

 

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij