Zupy

Porcja dla...
4
osób
Krem ziemniaczany z czosnkiem i półgęskiem
Składniki:

• Ziemniaki 1 kg
• Śmietanka NaBiało 20% 200 ml
• Crème fraîche 100 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Czosnek 4 ząbki
• Olej z pestek winogron 40 ml
• Półgęsek 200 g
• Grzanki 200 g

Jak to przygotować?

Ziemniaki ugotuj w większej ilości wody (tak, by były nią dobrze przykryte) – do rozgotowania. Dodaj śmietankę i crème fraîche, zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Czosnek pokrój w cienkie plastry i obsmaż na oleju. Półgęsek pokrój w cienkie plastry.

Krem wylej do talerza. Ułóż kawałki półgęska na powierzchni zupy, dodając kawałki podsmażonego czosnku i grzanki.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij