Zupy

Porcja dla...
4
osób
Krem z cukinii ze smażonym boczkiem
Składniki:

• Cebula 200 g
• Czosnek 50 g
• Masło 100 g
• Cukinia 500 g
• Bulion drobiowy 1 l
• Śmietana NaBiało 200 ml
• Boczek parzony w plastrach 200 g

Jak to przygotować?

Pokrój cebulę i czosnek, przesmaż na maśle. Dodaj pokrojoną cukinię i smaż przez kolejne 5 min. Podlej bulionem drobiowym oraz śmietaną. Gotuj przez ok. 30 min. Całość zmiksuj blenderem. Przypraw solą oraz pieprzem. Krem przetrzyj przez sito. Boczek pokrój w drobne paski i przesmaż na suchej patelni. Odsącz z nadmiaru tłuszczu i posyp chrupiącym boczkiem zupę.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij