• Cebula 200 g
• Czosnek 50 g
• Masło 100 g
• Cukinia 500 g
• Bulion drobiowy 1 l
• Śmietana NaBiało 200 ml
• Boczek parzony w plastrach 200 g
osób
• Cebula 200 g
• Czosnek 50 g
• Masło 100 g
• Cukinia 500 g
• Bulion drobiowy 1 l
• Śmietana NaBiało 200 ml
• Boczek parzony w plastrach 200 g
Pokrój cebulę i czosnek, przesmaż na maśle. Dodaj pokrojoną cukinię i smaż przez kolejne 5 min. Podlej bulionem drobiowym oraz śmietaną. Gotuj przez ok. 30 min. Całość zmiksuj blenderem. Przypraw solą oraz pieprzem. Krem przetrzyj przez sito. Boczek pokrój w drobne paski i przesmaż na suchej patelni. Odsącz z nadmiaru tłuszczu i posyp chrupiącym boczkiem zupę.