• Czosnek 100 g
• Cebula 200 g
• Oliwa bazyliowa 100 ml
• Bulion drobiowy 1 l
• Pulpa pomidorowa 1 l
• Sól, pieprz, cukier – do smaku
• Mozzarella w kulkach 2 szt.
osób
• Czosnek 100 g
• Cebula 200 g
• Oliwa bazyliowa 100 ml
• Bulion drobiowy 1 l
• Pulpa pomidorowa 1 l
• Sól, pieprz, cukier – do smaku
• Mozzarella w kulkach 2 szt.
Pokrojony czosnek i cebulę przesmaż na oliwie bazyliowej na średnim ogniu – tak, by bazylia zawarta w oliwie się nie przypaliła. Podlej bulionem drobiowym oraz pulpą pomidorową. Gotuj razem ok. 25 min., a następnie zmiksuj. Dopraw całość solą, pieprzem oraz cukrem. Przecedź zupę i posyp pokrojoną w kostkę mozzarellą i udekoruj oliwą bazyliową.