Zupy

Porcja dla...
4
osób
Bulion orientalny z warzywami i wołowiną
Składniki:

• Bulion drobiowy 1 l
• Sos sojowy 50 ml
• Limonka 1 szt.
• Imbir 50 g
• Czosnek 50 g
• Marchew 100 g
• Cukinia 100 g
• Seler korzeń 100 g
• Kapusta pak choi 200 g
• Wołowina zrazowa 400 g

Jak to przygotować?

Przygotowanie zupy rozpocznij od przyprawienia bulionu drobiowego: dodaj sos sojowy, limonkę, imbir, czosnek. Gotuj razem na wolnym ogniu przez ok. 20 min. Możesz dodać również inne przyprawy, jak chilli, kolendrę, trawę cytrynową. W międzyczasie pokrój wołowinę zrazową na bardzo cienkie kawałki, a warzywa w cienkie paski. W talerzu ułóż warzywa oraz mięso i zalej wrzącym bulionem. Dodatkowo możesz dodać do zupy świeżą kolendrę, szczypior czy prażony sezam.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij