Zupy

Porcja dla...
4
osób
Zupa kokosowa z wieprzowiną
Składniki:

• Bulion drobiowy 1 l
• Mleczko kokosowe 500 ml
• Marchew 150 g
• Kapusta pak choi 200 g
• Cebula 150 g
• Czosnek 150 g
• Seler korzeń 150 g
• Olej 100 ml
• Polędwiczka wieprzowa 400 g
• Sos teriyaki 100 ml

Jak to przygotować?

Do bulionu drobiowego dodaj mleczko kokosowe. Całość gotuj przez ok. 20 min. W międzyczasie przesmaż wszystkie warzywa pokrojone w paski, dodaj je do zupy. Polędwiczkę wieprzową pokrój na cienkie paski, przesmaż i dodaj sos teriyaki. W talerzu ułóż mięso i zalej zupą kokosową. Całość możesz wykończyć kolendrą lub szczypiorkiem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij