Zupy

Porcja dla...
4-6
osób
Chłodnik z groszku zielonego z mięsem z kraba
Składniki:

• Limonka 1 szt.
• Groszek zielony 800 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Masło 50 g
• Czosnek 2 ząbki
• Chilli – do smaku
• Grzanki 200 g 
• Śmietanka 20% NaBiało 100 ml

Jak to przygotować?

Do gotującej się wody dodaj sok z limonki i skórkę, wsyp groszek i chwilę pogotuj. Zupę zmiksuj na gładką masę, aby miała konsystencję kisielu. Przetrzyj wszystko przez drobne sitko i dopraw do smaku.

Mięso z kraba pokrój na mniejsze kawałki. Obsmaż na maśle z czosnkiem i chilli, doprawiając solą do smaku.

Na spód talerza wylej zimną zupę, na górę posyp grzanki. Polej delikatnie śmietaną i dodaj ciepłe mięso z kraba.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij