Zupy

Porcja dla...
4
osób
Zupa z owocami morza, warzywami i pomidorami
Składniki:

• Cebula 100 g
• Marchew 100 g
• Ziemniak 200 g
• Czosnek 100 g
• Oliwa pomace 100 ml
• Bulion warzywny 500 ml
• Pulpa pomidorowa 600 ml
• Mięso z małży 300 g
• Krewetki 31/40 300 g
• Szczypior 1 pęczek
• Sól, pieprz, cukier – do smaku

Jak to przygotować?

Cebulę, marchew, ziemniaki i czosnek przesmaż na oliwie. Podlej warzywa bulionem i dodaj pulpę pomidorową. W międzyczasie przesmaż mięso z małży z krewetkami na oliwie i dodaj je do gotującej zupy. Całość gotuj na wolnym ogniu przez ok. 10-15 min. Na koniec dodaj pokrojony drobno szczypior, dopraw solą, pieprzem i cukrem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij