• Cebula 100 g
• Marchew 100 g
• Ziemniak 200 g
• Czosnek 100 g
• Oliwa pomace 100 ml
• Bulion warzywny 500 ml
• Pulpa pomidorowa 600 ml
• Mięso z małży 300 g
• Krewetki 31/40 300 g
• Szczypior 1 pęczek
• Sól, pieprz, cukier – do smaku
osób
• Cebula 100 g
• Marchew 100 g
• Ziemniak 200 g
• Czosnek 100 g
• Oliwa pomace 100 ml
• Bulion warzywny 500 ml
• Pulpa pomidorowa 600 ml
• Mięso z małży 300 g
• Krewetki 31/40 300 g
• Szczypior 1 pęczek
• Sól, pieprz, cukier – do smaku
Cebulę, marchew, ziemniaki i czosnek przesmaż na oliwie. Podlej warzywa bulionem i dodaj pulpę pomidorową. W międzyczasie przesmaż mięso z małży z krewetkami na oliwie i dodaj je do gotującej zupy. Całość gotuj na wolnym ogniu przez ok. 10-15 min. Na koniec dodaj pokrojony drobno szczypior, dopraw solą, pieprzem i cukrem.