• Limonka 1 szt.
• Groszek zielony 800 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Mięso z kraba 200 g
• Masło 50 g
• Czosnek 2 ząbki
• Chilli – do smaku
• Grzanki 200 g
• Śmietanka 20% NaBiało 100 ml
osób
• Limonka 1 szt.
• Groszek zielony 800 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Mięso z kraba 200 g
• Masło 50 g
• Czosnek 2 ząbki
• Chilli – do smaku
• Grzanki 200 g
• Śmietanka 20% NaBiało 100 ml
Do gotującej się wody dodaj sok z limonki i skórkę, wsyp groszek i chwilę pogotuj. Zupę zmiksuj na gładką masę, aby miała konsystencję kisielu. Przetrzyj wszystko przez drobne sitko i dopraw do smaku.
Mięso z kraba pokrój na mniejsze kawałki. Obsmaż na maśle z czosnkiem i chilli, doprawiając solą do smaku.
Na spód talerza wylej zimną zupę, na górę posyp grzanki. Polej delikatnie śmietaną i dodaj ciepłe mięso z kraba.