Zupy

Krem z kapusty włoskiej z kminkiem i wędzonym pstrągiem
Składniki:
  • 1,5 kg kapusty włoskiej
  • 700 g ziemniaków
  • 3 l bulionu warzywnego
  • 200 g cebuli
  • 10 g czosnku
  • 100 g masła DEBIC
  • 3 g kminku HORECA AROMA
  • 50 ml octu winnego
  • 200 ml białego wina ANANTO 
  • 250 g pstrąga wędzonego
  • 300 ml jogurtu naturalnego MILI
  • sól, pieprz do smaku
  • liść shiso, płatki kwiatów, mikroliście groszku do dekoracji
Jak to przygotować?

Kapustę włoską drobno siekamy, 250 g kapusty odkładamy na bok. Ziemniaki kroimy w cząstki. Cebulę i czosnek kroimy w cienkie plasterki. W rondlu rozgrzewamy ¾ ilości masła i przesmażamy cebulę i czosnek. Do rondla dodajemy kminek, większą część kapusty i ziemniaki. Warzywa podlewamy białym winem i odparowujemy alkohol. Zalewamy warzywa bulionem i gotujemy około 25 minut na małym ogniu. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, miksujemy i przecieramy przez sito.  Na pozostałym maśle przesmażamy odłożoną kapustę. Podlewamy octem i odparowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z filetów rybnych wycinamy małe romby. Do talerza nalewamy krem, wykładamy smażoną kapustę, rybę i knelki z jogurtu. Całość dekorujemy liściem shiso, płatkami kwiatów i mikrolistkami groszku.

 

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij