Zupy

Zupa serowa z grzankami
Składniki:

• Bulion drobiowy 1 l
• Śmietanka UHT 34% Yes Chef 200 ml
• Cebula 1 szt.
• Czosnek 3 ząbki
• Oliwa 40 ml
• Białe wino Fuenteseca Blanco 50 ml
• Ser topiony 180 g 
• Ser pleśniowy 100 g
• Ser cheddar Eurial 50 g
• Grzanki 40 g
• Sól, pieprz - do smaku

Jak to przygotować?

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, przysmaż na oliwie. Podlej warzywa białym winem, dodaj bulion i śmietanę. Całość zagotowuj i dodaj sery pokrojone w drobną kostkę. Gotuj na małym ogniu do momentu, aż sery się rozpuszczą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podaj z grzankami.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij