Zupy

Zupa serowa z grzankami
Składniki:
  • 1 l bulionu drobiowego
  • 200 ml śmietanki UHT 34% YES CHEF
  • 1 szt. cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 ml oliwy
  • 50 ml białego wina FUENTESECA BLANCO
  • 180 g sera topionego 
  • 100 g sera pleśniowego
  • 50 g sera cheddar EURIAL
  • 40 g grzanek
  • sól, pieprz do smaku
Jak to przygotować?

Cebulę i czosnek drobno siekamy, przysmażamy na oliwie. Podlewamy warzywa białym winem, dodajemy bulion i śmietanę. Całość zagotowujemy i dodajemy sery pokrojone w drobną kostkę. Gotujemy na małym ogniu do momentu, aż sery się rozpuszczą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z grzankami.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij