Zupy

Krem z kukurydzy z szyjkami rakowymi
Składniki:
  • Ziarna kukurydzy OERLEMANS 800 g
  • Szyjki rakowe 350 g
  • Purée z trawy cytrynowej BRESC 30 g
  • Boczek wędzony parzony 100 g
  • Purée z papryki piri-piri BRESC 20 g
  • Masło tradycyjne DEBIC 200 g
  • Śmietana Culinaire Original DEBIC 100 ml
  • Sól, pieprz PRYMAT
Jak to przygotować?

Ziarna kukurydzy gotujemy w wodzie z dodatkiem masła. Dodajemy purée z papryki piri-piri i trawy cytrynowej. Po zagotowaniu blendujemy i przecieramy przez sito. Po uzyskaniu jednolitej masy krem zagotowujemy i doprawiamy do smaku. Podlewamy śmietaną, odstawiamy. Na patelni podsmażamy szyjki rakowe. Plastry boczku rozkładamy na blaszce i pieczemy przez ok. 10 minut w temp. 160°C.

Krem wykładamy na talerz. Układamy szyjki rakowe oraz upieczony boczek.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij