Zupy

Krem z kukurydzy z szyjkami rakowymi
Składniki:

• Ziarna kukurydzy Oerlemans 800 g
• Szyjki rakowe 350 g
• Purée z trawy cytrynowej Bresc 30 g
• Boczek wędzony parzony 100 g
• Purée z papryki piri-piri Bresc 20 g
• Masło tradycyjne Debic 200 g
• Śmietana Culinaire Original Debic 100 ml
• Sól, pieprz Prymat - do smaku

Jak to przygotować?

Ziarna kukurydzy ugotuj w wodzie z dodatkiem masła. Dodaj purée z papryki piri-piri i trawę cytrynową. Po zagotowaniu zblenduj i przetrzyj przez sito. Po uzyskaniu jednolitej masy krem zagotuj i dopraw do smaku. Podlej śmietaną, odstaw. Na patelni podsmaż szyjki rakowe. Plastry boczku rozłóż na blaszce i piecz przez ok. 10 min. w temp. 160°C.

Sposób podania:
Krem wyłóż na talerz. Ułóż szyjki rakowe oraz upieczony boczek.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij