Chłodnik:
Ugotuj tradycyjny barszcz czerwony (na bazie bulionu warzywnego z listy podanych składników, wykorzystując buraki i czosnek), następnie odcedź całość i zabiel jogurtem.
Botwinka:
Zredukuj wino czerwone z miodem, tuż przed podaniem dodaj posiekaną botwinę, lekko całość przesmaż.
Ravioli z jogurtu:
Jogurt wymieszaj z odrobiną mleka, przelej do dyspensera i wstrzyknij do wody alginowej (proporcje: na 1 litr wody 5 g alginu, razem zmiksuj).
Oliwa koperkowa:
Olej podgrzej do temp. 65ºC i zmiksuj z koprem.
Żółtko:
Jaja gotuj przez 1 godz. w temp. 65ºC, następnie oddziel białka od żółtek.
Szyjki rakowe:
Szyjki rakowe usmaż na maśle z czosnkiem.
Ogórek:
Ogórka cienko pokrój na maszynie, zamarynuj w oliwie koperkowej i zwiń w rulon.
Rzodkiewka i burak:
Rzodkiewkę i buraka pokrój cienko na maszynie i wsadź do wody z lodem.
Sposób podania:
Do talerza nalej chłodnik, następnie nałóż botwinę, szyjki rakowe, żółtko oraz ravioli z jogurtu. Uzupełnij kompozycję ogórkiem, rzodkiewką, burakiem oraz oliwą koperkową. Chłodnik udekoruj według uznania.